Ideje za najlepši poklon za Dan zaljubljenih

Kupovina poklona za Dan zaljubljenih ume da bude jako stresna, naročito ako ste u potrazi za poklonom bez premca, koji će voljenoj osobi pokazati koliko vam je stalo. Međutim, verovali ili ne, baš takvih poklona je jako malo, i nije dovoljno uzeti čokoladice, cveće ili odvesti dragu na neko posebno mesto, ako zaista želite da pokažete svoju ljubav i posvećenost. Zašto je to tako?

Za početak, ništa ne pokazuje koliko vam je zaista stalo kao komadić nečega večnog i ne potrošnog, nečeg kao što je elegantno izbrušen komad nakita. Saznajte zašto je nakit poklon koji tražite i šta biste još trebalo da uzmete u obzir kad birate dar za jednu ovako posebnu priliku.

Dan zaljubljenih zahteva pažljivo planiranje

Ne možete jednostavno tek tako da odete bilo gde i kupite bilo kakav komad nakita, i nakon toga se jednostavno nadate da ste napravili pravi izbor i da će vaša voljena osoba biti oborena s nogu. Nikako. Ovakvi pokloni zahtevaju pažljivo planiranje i nekoliko faktora koje morate uzeti obzir pre samog čina kupovine, a koji moraju biti preduzeti jer, verujte nam, trud ne samo da se isplati, već se i vidi.

  • Uskladite se sa budžetom. Tačno je da ljubav nema cenu, ali nakit svakako ima, što je razlog da birate poklon u domenu koji će vam omogućiti da ne osetite gorak ukus u ustima nakon kupovine i time pokvarite trenutak poklanjanja. Važno je da budete opušteni da bi se bolje prepustili užitku kakvo je biranje poklona.
  • Proučite stil vaše drage. Kad malo bolje razmislite, zaista nema mnogo poente kupovati neki komad nakita koji vaša druga polovina neće nositi, zato, koliko god vam to inače bilo nebitno, obratite pažnju na njen stil odevanja i kakve modne dodatke tom prilikom voli da nosi. Ako je fizički aktivna, odaberite nešto neusiljeno i što će moći da nosi i dok džogira, a pritom će biti dovoljno suptilno da ne upada u oči. Drugi činioci koji moraju biti uzeti u obzir su njene lične preferencije po pitanju boje plemenitog metala, vrste dragog kamena, i dizajna, odnosno da li više voli kitnjast nakit ili nešto finiju i jednostavniju izradu. Takođe, nekim ljudima ne prija određena vrsta metala, pa bi valjalo i o tome da mislite.
  • Intenzitet vaše veze. Razlog zašto ovo predstavlja jedan od važnih činilaca jeste zato što vas dužina i nivo prisnosti koji imate u vezi mogu bolje usmeriti kada je biranje poklona za Dan zaljubljenih u pitanju. Jednostavno, postoji razlika između kupovine poklona za nekoga sa kim ste u vezi 10 godina, i sa nekim s kim ste tek nekoliko meseci, naročito ako je veza nova i sveža. Tad definitivno nemojte uzimati prsten, da ne biste implicirali nešto za šta je previše rano, i što može da izazove pogrešan utisak.

Nekoliko predloga koji vam mogu olakšati kupovinu

Kao što smo rekli, najbolji pokloni za Dan zaljubljenih su oni koji su birani sa ljubavlju i pažnjom, što znači da ne, ne treba da kupite prvu ogrlicu sa priveskom u obliku srca koju vidite. Umesto toga, informišite se malo i o suptilnom značenju komada nakita koji želite da poklonite i dodatno ulepšajte dan ljubavi.

  1. Birajte u skladu sa vašim emocijama. Kad kupujete nakit vašoj voljenoj osobi, pogotovu ovim povodom, nakit sa priveskom u obliku srca ima tendenciju da bude očigledan izbor, što je i normalno, budući da je srce univerzalan simbol za ljubav i ne treba da ga izbegavate, već da ga uskladite sa stilom i ličnošću vaše drage. Ako voli klasiku, dobar izbor bi bila suptilna ogrlica sa priveskom u obliku srca, optočena sićušnim dijamantima. Ako više voli upečatljive komade koji privlače pažnju, onda je ogrlica sa većim i donekle asimetričnim priveskom u obliku srca sa tri dijamanta na jednom kraju, izbor sa kojim će sijati uvek i svuda.
  2. Dragulji u bojama ljubavi.  Još jedan način da proslavite ovaj praznik je da izaberete nakit u bojama ljubavi, a tada ćete verovatno prirodno pomisliti na rubine ili granate. I jedan i drugi su odličan izbor, naročito ako vaša draga voli crveno, ili generalno nosi garderobu u toj boji. Osim ova dva draga kamena, odličan izbor je i na primer ogrlica ili minđuše sa morganitom, jer ovaj kamen u nežnoj pink nijansi asocira upravo na nežna i lepršava, ljubavna osećanja.
  3. Nakit po narudžbini. Ništa ne svedoči o vašem trudu tako kao nakit koji ste tražili po narudžbini, odnosno nakit u čijoj izradi ste vi posredno učestvovali, kako biste krajnjim rezultatom obradovali svoju dragu. Za ovakav komad znate da je jedinstven jer ste ga vi izmaštali, i svojim smernicama učinili najboljim poklonom za Dan zaljubljenih ikada. Idealan primer su narukvice koje možete izraditi od metala koji je vašoj dragoj omiljeni, i dodati priveske ili drago kamenje u stilu koji znate da voli i nosi. Kao inspiracija vam može poslužiti narukvica u kombinaciji roze zlata i dijamanata, suptilan modni dodatak za svakodnevno nošenje, i idealan poklon za najromantičniji praznik.

Infini zlatara u svojoj ponudi ima najlepše i najunikatnije komada nakita, a ako vašoj voljenoj osobi zaista želite da poklonite poseban poklon, možete nam reći vašu ideju koju imate na umu, a naši juveliri će se potruditi da vaš dizajn ožive i pomognu vam da na nesvakidašnji način obradujete voljenu osobu za Dan zaljubljenih!

BLOG

Pogledajte još