Kako da odaberete svoj par klasičnih dijamantskih minđuša

Od kad smo ih proglasili za večne, što oni i jesu, dijamanti predstavljaju obavezan deo kutije za nakit svake žene od stila, i to pre svega zato što njihova dominacija klasikom u modi i detaljima koji je prate im omogućava da apsolutno nikad ne izađu iz trenda, kao i da uvek budu bezbedna luka za trenutke kada nemate inspiraciju da eksperimentišete.

Dijamanti ne gube vrednost, pa takođe znate da ste, pored kupovine prelepog ukrasa, napravili i dobru investiciju. Kao što verovatno i sami znate, pored prstenja sa dijamantima, postoji još jedan klasičan komad nakita koji je nezaobilazan kad se radi o eleganciji i suptilnosti, a to su dijamantske minđuše.

Ovakve minđuše su u stanju da svaku vašu odevnu kombinacijupodignu na drugi nivo, da je dodatno stilizuju, učine svečanijom i elegantnijom, ali i da privuku pažnju, a kako, saznajte u nastavku teksta.

Kako kako odaberete svoj par?

Moderne dijamantske minđuše, koje su nam danas tako omiljene, su se prvi put na modnoj sceni pojavile krajem 19. veka, i još tad su pustile korenje kad je reč o normama elegantnog izgleda, i pokazale da nemaju nameru da nestanu. Vrhunac popularnosti su dostigle 70-ih godina prošlog veka, i iako su tad možda bile rezervisane samo za svečane prilike, danas možete videti mnoge sportiste ili javne ličnosti koje ih nose kao jednu, u paru, ili u kombinaciji sa drugim minđušama u okviru modernog, pank izgleda, sa više probušenih rupa na ušima.

Jednostavne dijamantske minđuše su na ovaj način postale modni detalj koji mogu nositi svi: od dama koje preferiraju svedene, svakodnevne poslovne kombinacije, do ljubitelja rock’n’roll-a, koji će jednostavnim minđušama ovog tipa lako moći da dopune svaku buntovničku, kožnu kombinaciju sa svetlucavim dijamantima koji će ostale nitne i svetlucave rajsfešluse samo još više dovesti do izražaja.

Upravo zbog velike prilagodljivosti jednog ovakog modnog detalja smo i postavili pitanje kako da odaberete par koji će vama najviše odgovarati, odnosno vašem stilu odevanja. Naravno, treba napomenuti da, ako već želite da kupite ovakve minđuše, onda se potrudite da odabrete one čiji će kvalitet biti proporcionalan ceni, odnosno budžetu koji ste izdvojili, a evo i 3 stavke po kojima ćete ih prvo prioritizovati, jer dijamanti nisu obično drago kamenje i svaka kupovina je istovremeno i određena vrsta ulaganja.

Boja

Kao što znate, dijamanti su poput malih blistavih ogledala, u stanju da reflektuju sve što se nalazi u njihovoj neposrednoj blizini. To znači da će dijamant odraziti boju plemenitog metala u koji je ugrađen, vaše kože, naočara, pa čak i drugih minđuša, što će sve uticati na boju samog dijamanta, pogotovo ako ste se odlučili za klasičan bezbojni.

Način brušenja

Ako već kupujete ovakve minđuše, onda to znači da želite da svetlucaju i prelamaju svetlost u najvećoj mogućoj meri, a to najviše ima veze sa načinom na koji su brušeni. Ako je to ono što želite, onda se odlučite za brilijantske minđuše, jer dijamanti brušeni na ovaj način najlepše prelamaju svetlost i upravo je to svetlucanje ono po čemu se najviše prepoznaju. Brušenje je za ove dragulje verovatno i najbitnije kad je reč o njihovom izgledu, jer će loše izbrušen dragulj izgledati beživotno i neupadljivo.

Oblik i veličina

Stvari o kojim takođe treba razmisliti pre kupovine detalja kao što je ovaj, kao i uklapanja u vaš stil, jeste da uzmete u obzir veličinu i oblike koji vam se nude, kao i za šta su prikladni. Ako se odlučite za najklasičniju moguću varijantu, onda je to dijamant uglavljen na postolje od plemenitog metala, na šraf. Ovakve minđuše su najmanje napadna i najmanje primetna varijanta, ali verovatno i prva stvar koja vam sine kad se pomenu dijamantske minđuše.

Drugi prilično popularan model su viseće minđuše, gde dijamanti mogu biti uglavljeni u okvir zaličitih oblika, od tipa “luster”, srce, ili nekog drugog podjednako interesantog i jendostavnog oblika koji će elegantno visiti sa vašeg uha.

Na kraju, tu su dijamantske alke koje spadaju u malo moderniju varijantu, naročito zato što definitivno ne predstavljaju minđuše koje možete nositi svaki dan ili u svakoj prilici, ali koje odlično dopunjavaju stil osoba koje vole malo alternativniji i nekonvencionalniji pristup nakitu.

Uz šta ih nositi i gde

Kao što smo već spomenuli, dijamantske minđuše su definicija klasike, ali to ne znači da ne postoje neki korisni saveti koji će vam pomoći da izgledate najbolje što možete dok ih nosite, kao i da ih istaknete na pravi način.

Frizura?

Frizura za koju se odlučite više zavisi od toga da li želite da svoje minđuše istaknete u prvi plan, ili želite da ih inkorporate u svoj izgled, gde se neće preterano izdvajati, ali će doprineti celoj kombinaciji na najefektniji mogući način. Za slučaj kada želite da ih istaknete, vežite kosu u visok ili nizak, ravan konjski rep, ili u romantičnu, glamuroznu punđu, a ako ne želite da se vide uvek možete nositi spuštenu kosu, ravnu ili kovrdžavu, izbor je na vama.

Odevna kombinacija?

Iako ne postoje bilo kakva ograničenja kad su u pitanju odevne kombinacije, postoje načini kako da ih dovedete do izražaja uz nekoliko stilskih opcija. Prvi savet je definitivno da odabrete crnu kombinaciju, odelo ili haljinu, jer dijamanti stvaraju savršen kontrast sa tamnim bojama koje će učiniti da svetlucaju i više nego obično. Drugi savet je da nosite malo otvoreniji gornji deo koji će otkriti liniju vrata i ključne kosti, poput V-izreza ili čamac-izreza jer oni na pravi način ističu vaše držanje, a još više ako kombinujete sa francuskom punđom ili spuštenim konjskim repom.

Drugi komadi nakita?

Iako providni dijamanti znače da se slažu uz sve, previše drugih komada nakita u kombinaciji sa njima može da bude veliki promašaj ako ne povedete računa. U ovim slučajevima, osim ako ne volite da se oblačite alternativno ili imate svoj “potpis” koji i te kako znate da “ponesete”, jednostavnost je ključna, pa se preporučuje da nošenje svih drugih komada nakita svedete na minimum.

Možete, na primer, kreirati moderan izgled i kombinovati svoje dijamantske minđuše sa srebrnim nakitom zanimljivog, asimetričnog dizajna, ili možete odabrati malo tradicionalniji pristup i odlučiti se za zlato.

Izbegavajte da kombinujete dijamante sa dragim kamenjem, jer ovaj izgled od fantastičnog može lako da pređe u epitete “preteran” i “nakinđuren”, a to nikako nije ono što želite da postignete, plus dijamanti često mogu da skrajnu drago kamenje u drugi plan, i da ih učine da izgledaju plastično i jeftino.

Ako već želite da eksperimentišete sa kombinacijom dijamanti-drago kamenje, onda probajte da odaberete komade koji su pored nekih drugih dragulja, optočeni i dijamantima. Takođe, ova kombinacija veoma zavisi od prilike u kojoj ćete je nositi, tako da se definitivno preporučuje da izbegavate preterane ogrlice, i po mogućstvu se držite narukvica i prstenja.

Kao što smo već spomenuli, dijamanti su nekada bili predviđeni isključivo za posebne prilike, kao odraz materijalnog statusa i moći, ali danas su ta pravila mnogo labavija, i više uopšte nije čudno videti dame koje vole da nose svoje dijamante uvek i svuda, bilo na posao, šoping ili šetnju parkom.

Ako ste u potrazi upravo za jednim takvim komadom nakita koji ćete bez problema moći suptilno da uklapate uz sve što nosite, u zlatari Infini možete naći dijamantske minđuše u koje ćete se zaljubiti i koje će vas uveriti da je Merilin Monro bila u pravu kad je izjavila da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene.

BLOG

Pogledajte još