Kako izabrati savršen nakit za mladu

Kada je reč o stilu, svi se mi trudimo da tu i tamo prekršimo po neko “pravilo”, naročito one među nama koje inače teže avangardnijim i alternativnijim pravcima u odevanju, što automatski uključuje i nakit. I pored postojanja slobode u izražavanju, i želje da ostanemo ono što jesmo i na taj najsposebniji dan u našim životima, postoje i neka manja, stilska pravila koja su tu, ne da bi vas ograničila, već da bi vam pomogla da na ovaj dan izgledate najbolje moguće.

Naravno, istina je da će vaša venčanica najviše upadati u oči, ali pravi dodaci će samo upotpuniti i naglasiti vaš izgled, a dodavanjem ličnog potpisa učiniti unikatnim. Pored biranja haljine, vela, cipela, nakit koji ćete nositi predstavlja jedan od najtežih i najvažnijih izbora koje morate da napraviti, pa smo zato sastavili listu koraka koju treba da ispratite da bi vaš nakit zaista blistao tog posebnog dana.

Uklopite boju nakita sa bojom venčanice

Možda vam ovo u početku uopšte ne bi palo na pamet, ali neki metali, a u ovom slučaju mislimo na različite boje zlata, jednostavno bolje izgledaju kada se uklope sa određenom bojom venčanice. To znači da ne mora nužno da važi standard “belo ide uz sve”, pogotovo za mlade koje ni ne žele belu venčanicu.

Ako ste izabrali venčanicu u boji slonovače, ova boja se najlepše slaže sa žutim zlatom, jer ono dovodi do izražaja zlatan ton koji poseduje slonovača. Uz čisto belu haljinu najbolje ide belo zlato, po mogućnosti optočeno biserima, dok će žuto zlato previše da odskače u odnosu na blještavu belinu haljine.

Ako želite haljinu koja ide uz sve boje zlata, odnosno i žuto, i roze i belo (a i sa biserima), dijamantskii bela haljina je savršen izbor. Za razliku od blještavo bele koja će dobro stajati samo ako se sve kockice poslažu kako treba, odnosno ako ide uz vašu boju kože prvenstveno, dijamantski bela haljina je tačno za ton “mekša” od čisto bele, i samim tim predstavlja nijansu koja će svima dobro stajati.

Za slučaj da je vaša haljina u zlatastim tovima (boje svetlog zlata ili šampanjca), ili u svom tkanju ima rad koji je u drugoj boji u odnosu na haljinu, onda bazu ogrlice, narukvice i minđuša birate prema nijansi u kojoj su rađeni detalji na venčanici.

Manje jeste više

Ma koliko dolazili u iskušenje da preterate, zaista nema potrebe da ukrasite ili akcentujete svaki deo tela nakitom, odnosno nema potrebe da nosite i ogrlicu, i narukvicu i minđuše i tijaru. Nakit služi da na suptilan i poseban način dovede vaš izgled do izražaja, dok je previše nakita upravo to, previše.

Na primer, pošto smo već ustanovili da sve počinje sa haljinom, nakon što ste je odabrali, utvrdite koje delove tela ističe – da li ima naglašen dekolte, izrez oko vrata, ruke, struk itd. Recimo, ako haljina ima otvoren i bogat izrez, mnogo je bolje odlučiti se za par raskošnih visećih minđuša, umesto za ogrlicu, koja će ceo izgled previše zbrkati, pa ćete umesto lepo, izgledati natrpano.

V-izrez čini prelepu kombinaciju sa nekom čoker ogrlicom sa glomaznijim i naglašenim priveskom, a isto možete da nosite i “slojevitu” varijantu od više delikatnih ogrlica koje se razlikuju po dužini, sa jednim ili više privezaka.

S druge strane, ako je vaša haljina jednostavnijeg kroja, slobodno možete naglasiti vrat i dekolte nekom upečatljivom ogrlicom, a minđuše odaberite u skladu sa frizurom. Ako rešite da pustite kosu, onda će minđuše sa šrafom ili suptilne viseće biti sasvim dovoljne, a ako se odlučite da je podignete u punđu, onda slobodno možete da probate sa nečim dramatičnijim kao što su glomazne “luster” minđuše.

Krajnji savet je da izbegavate stilove nakita koji će se previše poklapati sa krojem i detaljima venčanice, jer ne želite da izgledate previše “pod konac”.

Nemojte se opterećivati i ostanite verni sebi

Ako vam deluje kao da se traženje nakita ispostavilo kao teži zadatak od biranja same venčanice, onda probajte da se ne rasplinjavate i opterećujete time kako će to na kraju sve da izgleda, već verujte svom osećaju. Nađite komade u koje ste se apsolutno zaljubili, i nosite njih, a mi možemo samo da vam kažemo da sa jednostavnim parom dijamantskih ili bisernih minđuša ne možete nikako da pogrešite.

Na kraju dana, nakit koji odaberete treba da reflektuje vas i vašu ličnost, kao i vašu sreću tog dana, pa ako se ne osećate prijatno noseći ogromne “luster” minđuše, onda ih nemojte ni forsirati, jer najbolji ukras koji tog dana možete poneti je samopouzdanje, a nakit je tu da ga dovede do izražaja.

Baš takav nakit, sa ličnim pečatom i jedinstvenim dizajnom naći ćete upravo u našoj Infini zlatari, pa zato dođite kod nas i ulepšajte svoje venčanje nakitom iz naše kolekcije!

BLOG

Pogledajte još