Kako nas je inspirisala Odri Hepbern

Svi znate ko je Odri Hepbern, bilo da ste uživali da je gledate u filmovima, ili vam je zapala za oko kao modna i stilska ikona. Ona je inspiracija mnogima, od profesionalaca u industriji mode i dizajna, do laika i poštovaca industrija o kojima je reč. Kada govorimo o ikonama stila, Odri Hepbern ubedljivo prednjači, budući da je prepoznatljiva ne samo zbog svoje mile lepote, već pre svega zbog zbog svog jedinstvenog stila, koji je za kratko vreme postao klasika.

Ako vas zanima kako nas je ova čuvena glumica inspirisala, i to ne samo nas, već i mnoge druge, u nastavku teksta možete saznati kako naš nakit da nosite poput Odri.

Doručak kod Tifanija

Preko 6 decenija je prošlo od kad se Odri prvi put pojavila na filmu, i već tad je bilo jasno da je njeno prisustvo na ekranu od posebne vrste, i da je ona filmska zvezda koja nikad neće pasti u zaborav. Jedan o njenih najčuvenijih filmova po kom je znaju čak i ljudi koji se ne mogu ubrojati u njene poštovaoce ili ljubitelje kinematografije starije od 2000. godine, jeste Doručak kod Tifanija.

Ovaj film je postao sinonim za šik sofisticiranost, i to pre svega zahvaljujući glavnoj glumici bez koje ovaj film ne bi bio ono što jeste. Stil Odri Hepbern, i razlog što pišemo o njoj, karakterističan je po tome što ga je neverovatno lako podražavati, i to pre svega zato što je Odri generalno uvek pravila najjednostavniji moguć izbor, i kad je u pitanju odeća i kad je u pitanju nakit.

Sve što je nosila bilo je klasično i svedeno, ali verujemo da nije bilo ni toliko lako sve to uklopiti, kako nama posmatračima može da deluje, naročito izgled koji je zacementirao njen status kao modne ikone. Naravno, reč je maloj crnoj haljini bez rukava, dugim operskim rukavicama, i predivnoj bisernoj ogrlici sa dijamantom kao centralnim ukrasom. Osim ogrlice, Odrinu frizuru je dopunila dijamantska šnala za kosu, kao i dijamantske minđuše, ali ogrlica je upravo komad koji je zablistao u ovom filmu, i koji je decenijama predstavljao nešto što je svaka žena morala sebi da priušti ako je želela da bude okarakterisana kao “šik”.

Biseri su za večnost

Da, znamo da to inače važi za dijamante, ali upravo se to promenilo sa ovom jedinstvenom ogrlicom specijalno napravljenom za film Doručak kod Tifanija (i Odri, naravno). Naime, ovaj komad, osim što je raskošne izrade, dizajniran je od strane francuskog dizajnera nakita, Rodžera Skemame, koji je, osim što je često sarađivao sa kućama visoke mode, takođe bio i veliki Odrin prijatelj.

Zašto biseri? Biseri su pre svega sinonim za jednostavnost i eleganciju, i stoga ne spadaju u nakit koji treba da nosite svaki dan, ili se bar ne preporučuje da preterujete. Baš naprotiv. Biseri su za posebne prilike, kada želite zablistate, kad želite da se osetite posebno ili kad želite nešto da posebno da naglasite, bilo da je vaša silueta, ili vaša ličnost.

Kako nositi bisere?

Kod bisera važi pravilo da ih nije lako kombinovati sa drugim nakitom, budući da su sami po sebi dovoljni. Isključivo se kombinuju sa drugim komadima bisernog nakita ili kao u Odrinom slučaju, sa dijamantima, kojoj je centralni ukras ogrlice upravo dijamant.

U slučaju da rešite da kombinujete bisere sa dijamantima kao Odri, ili nekim drugim dragim kamenom, onda se potrudite da ostatak vaše odevne kombinacije ostane sveden i jednostavan jer su biseri tu da naglase sve što želite da naglasite.

Najlepše od svega je što biseri ne postoje samo u beloj boji, već i u mnogim drugim sedefastim nijansama, od crne, roze, crvene, pa sve do nijansi plave i zelene, zbog čega su mogućnosti bezbrojne i svaka dama može birati biser za sebe i uživati u tome. Naravno, klasika belog bisera je neprevaziđena, i nešto što apsolutno nikad neće izaći iz mode, pa sa tim izborom sasvim sigurno nećete pogrešiti.

Kada su u pitanju komadi poput Odrine ogrlice, oni pre svega reflektuju vaš stav i vašu ličnost i pokazuju koliko daleko ste spremni da idete kada su moda i nakit u pitanju. Moderna žena nije u stanju da da jednostavan odgovor na ovo pitanje, i to je, po nama, sasvim u redu, jer moderna žena krši pravila i oblikuje ih prema sebi, baš kao i Odri, glumica koja je bila ikona i van filmskog platna.

Naša preporuka je da se ne bojite da eksperimentišete i da, ako je vaša želja da budete i osećate se kao filmska diva, onda po tom osećaju i treba da delate i da investirate u večne komade nakita koji će vam tu satisfakciju i omogućiti. Posetite našu zlataru i pogledajte kakve komade večnosti mi imamo u ponudi. Mi verujemo da će vas upravo naši biseri ostaviti bez daha, a možda baš sa nekim od njih pronađete vašu unutrašnju Odri!

BLOG

Pogledajte još