Večni komadi nakita – idealan poklon za godišnjicu veze ili braka

Ovi datumi, kao što znate, nikako nisu obični. Kao što ni rođendani nisu obični, kao što ni venčanja nisu obična, kao što nijedan datum koji nas neki način vezuje za nama voljenu osobu nije običan. Naravno, taj datum uopšte ne mora da ima neki poseban, opšte prihvaćen razlog zbog kog se obeležava, već može da bude nešto sa sasvim lično, što možete da proslavite na sva zvona, ili sačuvate samo između vas i osobe sa kojom i zbog koje slavite.

Takvi datumi su upravo godišnjice. Sve moguće godišnjice. Godišnjice globalno gledajući uopšte ne predstavljaju nešto se uslovno rečeno mora obeležiti, već nešto što moramo da želimo da obeležimo, a obično želimo da obeležimo nešto što smatramo da nas je učinilo jako srećnim, i što je na neki način ispunilo naš život.

Iz tog razloga ljudi pridaju veliki značaj godišnjicama veze ili braka, jer je ta jedna osoba upotpunila život ove druge, i dala mu novi smisao, i iz tog razloga dileme oko poklona za godišnjicu nastaju iz sasvim opravdanih razloga. Naše mišljenje je da posebna godišnjica zavređuje i poseban poklon u vidu unikatnog komada nakita, a zašto tako mislimo, saznajte u nastavku teksta.

Nakit – simbol neraskidivih veza i zajedničke budućnosti

Moglo bi se reći da nakit predstavlja univerzalan poklon, stvar koja se može pokloniti bilo kojim povodom, bez obzira da li je rođendan, venčanje, ili u ovom slučaju, godišnjica. A ipak se ne kupuje. Zašto je tako? Zašto ne bi smo uvek kupovali nešto unikatno, vredno i večno? Odgovor leži upravo u ovim epitetima, koji bi izgubili na svom značaju jako brzo, i istrošili bi se kao reči kada se suviše koriste.

Kad ste u braku ili u vezi, naročito posle dužeg niza godina, postoji razlog zašto će belo zlato optočeno dijamantima ili biserima biti nešto za šta ćete se odlučiti da poklonite voljenoj osobi. Ovakav nakit simboliše neraskidive i večne spone koje spajaju vas i vašeg partnera, i samim tim nešto neuništivo, što će nekome zauvek pripadati. A to je upravo ono obećanje koje dajete ovakvim nakitom, zar ne?

Suptilna biserna ogrlica i iste takve minđuše, ili možda dijamantska narukvica, su sasvim sigurno komadi koji će pokazati vašoj voljenoj osobi koliko vam znači, jer su sva slatka obećanja i sve lepe uspomene satkane u baš ovakvim, vrednim komadima nakita, koji se iz poklona transformišu u otelotvorene uspomene za buduće generacije.

Sa nakitom ne možete da pogrešite – ili možete?

Ustanovili smo da vredni komadi nakita definitivno predstavljaju onu večitu vrstu poklona koju je teško nadmašiti, ali pitanje na koje takođe treba odgovoriti se odnosi na to da li bi valjalo da vodite računa o vrsti nakita koju kupujete, ili je stihijsko delovanje potpuno opravdano.

Recimo, ako ste dočekali srebrnu ili zlatnu svadbu, potpuno je jasno da ćete svojoj partnerki kupiti neki komad nakita napravljen od ovih metala, i generalno, što se tiče godišnjica braka ne postoji neko ograničenje po pitanju vrste nakita koje ćete morati da ispoštujete. To su trenuci kada čak možete ponovo kupiti verenički prsten ili burme, jer na taj način simbolično obnavljate svoje zavete, i obeležavate jubilej svog braka, što predstavlja nešto nesvakidašnje i čemu svi bračni parovi streme.

Ali šta raditi kada je u pitanju godišnjica veze? Neka posebna ogrlica ili par minđuša će je sasvim sigurno usrećiti, ali savetujemo vam, ako vam je ipak prsten privukao pažnju, da ga ostavite za neku drugu priliku, jer prsten kao komad nakita verovatno ima najveću simoliku, i svakako želite da jedan budući trenutak ovekovečite baš nekim posebnim vereničkim prstenom.

Postoji dragulj za svaku godišnjicu

Ako ste rešili da kupovina nakita kao poklona za godišnjicu definitivno vaš fah, biće vam zanimljivo saznanje su, u današnjem vremenu, svaki dragoceni metal i dragi kamen našli svoju simboliku merenu godinama trajanja jedne veze ili braka, ali svake posebne na svoj način, zbog čega su godišnjice dobile ime baš po ovim draguljima.

Ova činjenica može znatno da vam olakša potragu, pa ćete za prvu godišnjicu kupovati zlato, 10. dijamanante, 20. smaragde, 30. bisere, 40. rubine a za 50. opet zlato u bilo kojoj od njegovih nijansi. Naravno, nema potrebe da se osećate ograničenim, i da mislite da ovo važi samo za godišnjice braka, a nema potrebe i da se pterećujete vrstom nakita koju biste trebali da uzmete, jer pravila kao takva ne postoje, samo olakšice.

Na kraju dana, najvažnije je da voljenu usrećite i označite taj jedan datum koji vama oboma, a i vašim bližnjima, toliko znači. Naša Infini zlatara je mesto u kom ćete pronaći onaj jedinstveni komad koji tražite, a ako ga ne nađete, mi smo tu da vaše želje i ideje sprovedemo u delo i time ulepšamo posebne trenutke u vašem životu.

BLOG

Pogledajte još